صفحه اصلی > اخبار و رویدادها > اخبار صنعت
اخبار و رویدادها

اخبار صنعت

LED Teknolojisi LED (دیود ساطع نور) denir
 
Işık yayan flamansız lambalara LED (دیود ساطع کننده نور) منفی. Bu elemanlar çeşitli boyutlarda (1-1,9،2-2,1-3،5-10-2-20 mm vb.) üretilirler. XNUMX-XNUMX میلی آمپر gibi çok az bir akımla çalıştıklarından ve sarsıntılara dayanıklı olduklarından her türlü kullanımda karşımıza çıkabilir. Işık، bir yarı iletkende، P tipi madde içine enjekte edilen bir elektronun oyukla birleşmesi ya da N tipi madde içine enjekte edilen bir oyuğun elektronla birleşmesi sonucunda oluşur. Bu olaydaki temel esas، elektronların enerji kaybının، ışıma olarak ortaya çıkmasıdır. Çalışma prensipleri LED yongası üzerinden akım aktığında doğrudan foton (ışık) üreten bir yarı-iletken teknolojinery dayanr.


 
LED'ler aktif katmanın metaryel yapısına bağlı olarak görülebilir ışık tayfının belirli bir bölümünde ışık yayarlar. Baska bir deyişle tek renk ışık üretilir و aktif katmanda kullanılan materyel LED ışığının rengini belirler. LED'lerle beyaz ışık üretmek iki yöntemle mümkündür. Bunlardan birincisi؛ kırmızı ، yeşil ve mavi üç adet LED yongasını bir kılıf içersinde kullanarak beyaz ışığı olde etmektir. İkinci yöntem ise mavi LED yongasında üretilen şığın bir fosfor tabakasını uyararak beyaz ışık üretilmesidir.
 
led diyotların yapısında kullanılan galyum arsenik (GaAs) ، galyum arsenik fosfat (GaAsP) ، galyum fosfat (GaP) ، çinko ، nitrojen vb. gibi maddelere göre ortaya çıkan ışığın rengi de farklı olmaktadır. یانی ، yarı iletken içine yerleştirilen elementler ledin yaydığı ışığın rengini belirlemektedir. Yeşil renk veren ledlerin içinde nitrojen bulunmaktadır. Nitrojen miktarı arttırıldıça sarı olmaktadır. Kırmızı renk elde etmek için ise çinko ve oksijen kullanılmaktadır.
Led'lerin direnci dinamiktir. Yani bu direnç üzerinden geçen akıma göre değişir. Bu yüzden Led'i bir akım kaynağına doğrudan bağlarsak kısa devre olur. Bu yüzden devreye seri bir direnç bağlamak gerekir. Yüksek DC gerilimlere bağlanacak ledlere Şekil 10 da görüldüğü gibi seri olarak در direnç bağlanır. Lede bağlanması gereken din direncin değeri؛
Rön = (Besleme gerilimi-Led gerilimi) / Led akımı (Ω)
 
R = US-UF / I
• آمریکا: Besleme gerilimi
• Uf: Led iletim gerilimi
• I: Led akımı
 
صفحه قبلی: 3D LED ها Ekran FARKIYLA TÜRKİYE'DE صفحه بعدی: PH3.72mm KİRALIK رهبری Dış ها Ekran Mekan رهبری ها Ekran
تماس با ما
خطوط مستقیم

دفتر تله: 86-755-33123095
WhatsApp: + 86 13714518751
اسکایپ: CXG-11

نشانی کارخانه

ساختمان 1، صنعت Deyongjia
منطقه، Bao'an، شنژن، چین

پست الکترونیک تماس با

[ایمیل محافظت شده]

Copyright © 2018-2019 HTL Display Group Co.Ltd. تمامی حقوق محفوظ است.  سیاست حفظ حریم خصوصی | Sitmap